به گزارش یزدفردا: دکتر علی صدیقی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بم در این نشست ضمن تاکید بر اهمیت پدافند زیستی، اعلام کرد: با ورود پشه آئدس به استانهای همجوار، باید برای مقابله با این تهدید آمادگی لازم را کسب کنیم. این مانور در راستای تقویت همکاریهای بین بخشی و بهرهگیری از تجربیات مردم برگزار شده است.
وی بیان کرد: بهسازی زمین و آموزش مردم برای مقابله با این پشه در دستور کار است تا آمادگیها افزایش یابد و این یک مانور و رزمایش برای آمادگی است و خوشبختانه هیچ مورد خاصی در استان کرمان نداشتهایم.
ابراهیم کریمی مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری کرمان گفت: این مانور که به صورت عملیاتی در بم اجرا میشود، امکان ارزیابی سطح آمادگی در برابر پشه آئدس را فراهم میآورد. پیش از این، مانورهای تهاجم زیستی به صورت دور میزی برگزار میشدند و حالا به شکلی عملیاتی پیادهسازی میشوند.
وی افزود: با توجه به اینکه احتمال درگیری شهرستانهای شرق و جنوب استان کرمان به پشه مهاجم آئدس در موج دوم بعد از نواحی ساحلی وجود دارد بنابراین مقرر شد رزمایش میدانی در شهرهای سیرجان، رفسنجان و جیرفت که جنبه هماهنگی و تعامل بین سازمانی در قالب قرارگاه پدافند زیستی مقابله با پشه آئدس را دارد برگزار شود.
کریمی گفت: از جمله این اقدامات میتوان به آگاهیرسانی به مردم و بهسازی محیط توسط شهرداریها و آب و فاضلاب و محیط زیست اشاره کرد.
وی به آخرین آمار در سطح کشور اشاره کرد و افزود: ۹ استان کشور درگیر این پشه شدهاند اما سطح درگیری بالایی وجود ندارد و در استانهای همجوار ما در سیستان و بلوچستان، شهرستان چابهار و در هرمزگان بندر لنگه و قسمتی از شهرستان میناب درگیر این بیماری هستند.
مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری کرمان تاکید کرد: به دلیل تردد روزانه کامیونها و افراد و رفت و آمد با این شهرستانها و استانها برای هر دو منطقه برنامههای عملیاتی دیده شده تا در صورت مواجهه بتوانیم اقدامات عملیاتی انجام دهیم.
محمد برزنگ، فرماندار بم هم با تشکر از دانشگاه علوم پزشکی به خاطر برگزاری این مانور، اظهار کرد: تجربه ما در مقابله با کووید۱۹ نشان داد که با همکاری مردم میتوانیم در برابر این تهدید زیستی نیز اقدام کنیم.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
دوشنبه 27,ژانویه,2025